Επανεξέταση απόδοσης εγκαταστάσεων πρώην ΓΣΝΕ 424 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Επανεξέταση απόδοσης εγκαταστάσεων πρώην ΓΣΝΕ 424 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Προς Υπουργό:

- Άμυνας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για την κάλυψη των διδακτικών και διοικητικών αναγκών του, λόγω έλλειψης χώρου. Οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης δεν αφήνουν περιθώρια για επέκταση των υποδομών προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε αίθουσες, εργαστήρια και γραφεία, καθώς το πανεπιστήμιο συνεχώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται.

Λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να δοθεί με την παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό εδώ και χρόνια, ενώ η όποια καθυστέρηση αποσαφήνισης της υπόθεσης λειτουργεί ανασταλτικά στην ανάπτυξη του ερευνητικού και διδακτικού έργου ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος με διεθνή ακτινοβολία.

Το ζήτημα τέθηκε στα αρμόδια Υπουργεία στο παρελθόν με σχετικές κατατεθείσες ερωτήσεις με θέμα «Παραχώρηση του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας», (Αρ. Πρωτ. 10742/17.04.2008) καθώς και «Απόδοση εγκαταστάσεων πρώην ΓΣΝΕ 424 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας» (Αρ. Πρωτ. 3546/26.8.09), ενώ άγνωστη παραμένει η θέση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προβλέπεται να επανεξετάσει το αρμόδιο Υπουργείο το αίτημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424 για την κάλυψη των διδακτικών και διοικητικών αναγκών του πανεπιστημιακού ιδρύματος;

 Απάντηση Υπουργείου